CORNÉ KORTLEVER WINT 40STE EDITIE

BERGAMBACHT- Afgelopen zaterdag is in het snikhete Zalencentrum de Waard in Bergambacht het 40ste clubkampioenschap afgewerkt. In totaal waren er 17 clubtitels te vergeven. De clubtitel bij de heren van de wedstrijdafdeling ging naar Corné Kortlever.

In de finalepartij tussen Corné Kortlever en uittredend kampioen Dick Wassink ging het met name in de eerste game naar een hoog niveau. Beiden lieten in deze game het beste van hun badminton mogelijkheden zien. Het werd een spannend slot waarbij Corné uiteindelijk de winst pakte in 21-18. Daarna ging het erom wie de minste fouten maakte. In de tweede game maakte Corné de meeste fouten waardoor Dick de game naar zich toe wist te trekken in 7-21. Een beslissende derde game was noodzakelijk. Hierbij kon Corné zijn zenuwen het best onder controle houden en maakte de minste fouten. Hij won uiteindelijk vrij gemakkelijk met 21-10. De wedstrijd om de derde en vierde plaats werd gewonnen door Udo Neet die in twee games vrij gemakkelijk won van Roland van der Nat. (21-9-21-6).

Na een jaar afwezigheid werd er dit jaar weer gestreden om de damesenkel bij de wedstrijdafdeling. Van te voren stond al vast dat de finale zou gaan tussen Petra Simons en Cora Simons. Het werd als vanouds weer een marathon partij waarin Petra na drie lange games uiteindelijk won. (19-21/21-11/21-19).

Bij de herenenkel recreanten ging het dit jaar tussen Erik Wassink en Sammy Gacem. Sammy wist in zijn poule alle wedstrijden te winnen waardoor hij zich voor een jaar clubkampioen mag noemen. Erik werd tweede. Op de derde plaats eindigde Dominique Stijsiger.

Sinds 2003 werd er niet meer gestreden om de clubtitel bij de damesrecreanten maar dit jaar was het weer zo ver. De laatste kampioen was Truus Hoogendoorn. Zij is nu opgevolgd door Natasja Stuy. Tweede werd Mirjam van Houwelingen en de derde plek werd ingenomen door Margriet Tollenaar.

Bij de jongensenkel junioren (13-18 jaar) ging de clubtitel naar Sibren Boer. Hij wist in zijn poule de meeste partijen te winnen. Tweede werd Jelmer van Vliet en op de derde plaats eindigde Jeroen de Boom.

De jongensenkel aspiranten (9-13 jaar) was een prooi voor Jos van Haaren. Hij won zijn finale partij vrij eenvoudig van Edwin Verkerk (21-15/21-9). De derde plaats was voor Jelle vd Stoel.

Bij de meisjesenkel aspiranten was de titel voor Marianne Visser. Zij wist in de finale Bianca van Herk de baas te blijven door in drie spannende games te winnen (22-20/22-24/21-16)† Op de derde plaats eindigde Manouk van Vliet die in drie games de sterkere was over Danielle Looren (12-21/21-13/21-11).

De welpen titel (7-9 jaar) is dit jaar voor Fleur Stuy. Tweede werd† Timon de Jong en op de derde plaats eindigde Lisa de Ridder.